Fasolea nu infloreste si nu face pastai , de ce ?

 

De obicei ușor de cultivat, fasolea poate fi cu adevărat frustrantă atunci când nu se produce flori  în timpul perioadei scurte de creștere.

 Fasolea, ca și alte plante fructifere, necesită condiții stricte pentru a înflori . Mugurii eșuează din mai multe motive, dar suprafertilizarea este o problemă comună în rândul cultivatorilor noi. Alte motive comune pentru care plantele de fasole nu înfloresc sunt condițiile de mediu ușor de corectat. Dacă le prindeți la începutul sezonului, este posibil să aveți totuși o recoltă decentă. 

Ingrășământul cu azot stimulează plantele să crească multă vegetație în detrimentul florilor. Fasolea este leguminoasă , precum mazărea , și își poate fixa o parte din propriul azot din aer.  Fertilizarea plantelor de fasole prea mult azot înainte ca acestea să înflorească, poate preveni complet producția de flori. 

Condițiile de mediu trebuie să fie potrivite pentru fasolea verde, altfel mugurii vor avorta spontan. Așteptați să plantați fasole verde până când temperatura solului este între 16-24 C. Alegeți o locație însorită și udați bine plantele. Îngrijirea adecvată este adesea tot ce este nevoie pentru a stimula florile de fasole. 

Vârsta este un factor când nu există flori de fasole . Spre deosebire de alte plante care pot înflori continuu în prima parte a sezonului de creștere, fasolea trebuie de obicei să ajungă la maturitate înainte de a înflori. Dacă plantele tale sunt încă tinere, ar putea avea nevoie pur și simplu de mai mult timp. Majoritatea soiurilor de  fasolel au nevoie doar de aproximativ patru săptămâni pentru a crește pastaile; dacă sunteți la mai mult de o lună distanță de zilele de recoltare prevăzute pentru pachetul de semințe, aveți răbdare. 

Cum să faci o plantă de fasole să înflorească

Dacă ești sigur că plantele tale sunt suficient de vechi pentru a înflori, verifică restul mediului înainte de a intra în panică. Planta ta primește suficientă apă și soare? Introduceți un termometru cu sondă în sol pentru a vedea care este temperatura în jurul rădăcinilor fasolei; dacă încă nu este suficient de cald pentru producția de flori, adăugarea unui înveliș din PVC și plastic poate încălzi solul în mod adecvat pentru ca florile să înceapă să apară. 

 Dacă solul este bogat în azot, retrageți îngrășământul și udați-vă bine planta pentru a ajuta la scurgerea excesului de azot din sol.

 Adăugarea de fosfor și potasiu în soluri sărace poate stimula uneori înflorirea, dar, ca în toate lucrurile din viață, faceți acest lucru cu moderație. Puteti fertiliza cu cenusa. Fasolea se dezvoltă din inertie, așa că prea multă atenție poate duce la o mulțime de frunze, dar nicio fasole . 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii