Solutie din coji de ceapa pentru rosii, ardei si castraveti

Coaja de ceapă este o sursă bogată de potasiu . De asemenea, sunt bogate în calciu , fier , magneziu și cupru . Puteți folosi coji de ceapă pentru mulcire, precum și pentru pregătirea îngrășământului.


Utilizarea cojilor de ceapă ca îngrășământ vă poate ajuta, de asemenea, în grădinărit ecologic cu buget zero, precum și în agricultură . În loc să le irosești, le poți folosi cu înțelepciune pentru a-ți face plantele sănătoase.


Pentru a pregăti acest îngrășământ organic, va trebui să economisiți cojile de ceapă pe care le folosim în mod obișnuit în bucătărie. Fie într-un coș ecologic sau în orice pungă, continuă să colectezi coji zilnic. Puteți selecta un bol sau o sticlă de plastic cu capac pentru prepararea îngrășământului.


Va trebui să adăugați 3 până la 4 pumni de coji de ceapă într- un litru de apă . Acoperiți în mod corespunzător deschiderea recipientului și lăsați-l la umbră timp de 24 de ore în timpul verii. Dar în timpul iernii, extindeți această durată la 48 de ore.


Cu toate acestea, dacă îl păstrați timp de 48 de ore, atunci va fi extrem de benefic. Strecurați amestecul de apă si ceapă și păstrați porția lichidă. Puteti folosi resturile solide pentru a face vermicompost . Puteți păstra soluția lichidă timp de 10 până la 15 zile .

Solutia se dilueaza cu apa , 1 parte solutie, 5 parti apa.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii