Dubleaza marimea cartofilor prin aplicare de cenusa pe sol, in jurul plantelor !

 În afară de cartofi, majoritatea legumelor de grădină cresc cel mai bine într-un interval de pH de 6,0 până la 7,5, iar legumele rădăcinoase se dezvoltă cel mai bine într-un interval de pH de 6,0 până la 6,8. Cenușa de lemn de esență tare oferă solului calciu, potasiu și fosfor cu eliberare rapidă. Cenușa de lemn, ca și varul, are o concentrație bogată de calciu, ceea ce ridică pH-ul solului.

În condiții moderate până la acide, cartofii sunt susceptibili la boli. Când plantați cartofi de sămânță feliați, utilizați cenușă de lemn ca praf pentru a-i împiedica să putrezească.

Cenușa de lemn imprastiata pe sol tine daunatorii la distanta, precum și limacșii, sunt măsuri preventive.

Cartofii sunt mâncători entuziaști. Fertilitatea trebuie adăugată sub formă de gunoi de grajd, compost sau îngrășăminte naturale pentru plante pentru a avea cea mai mare recoltă.

Poate că nici nu vă dați seama cât de des i-ar putea ajuta o hrănire bogată în potasiu. Potasiul din cenusa este într-o versiune pe care plantele o pot folosi.


Lipsa de potasiu este indicată de tuberculii care sunt întunecați în centru. Îngălbenirea de-a lungul marginilor frunzelor este încă un alt indicator.

 Asigurați-vă că utilizați doar cenușă de lemn. Adăugarea de cărbune sau cenușă de turbă la amestec nu este o idee inteligentă.


 Cenușa de lemn ar putea ajuta la echilibrarea solului care este prea acid. Dacă terenul dvs. este sub 6,5, împrăștiați cenușa de lemn bine peste pământ și continuați să greblați sau să udati bine. Multe legume necesită un pH de 6,5 până la 7,0. 

Aplicati cenusa la cartofi cand acestia sunt aproape de inflorire, in cursul infloririi si chiar si dupa inflorire cand au nevoie de potasiul din cenusa pentru a-si forma tuberculi mari si sanatosi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii