Roșiile preferă temperaturi în timpul zilei de 24 până la 25 de grade C. Când temperaturile din timpul zilei depășesc 32 de grade C mai multe zile la rând și temperaturile pe timp de noapte rămân peste 22 grade în aceeași perioadă de timp, polenul poate deveni neviabil. Dacă polenizarea nu are loc în câteva zile, florile se usucă. Plantarea roșiilor prea devreme în primăvară poate duce, de asemenea, la lipsa formării fructelor dacă temperaturile scad sub 12 C grade noaptea.
Deși temperatura pare a fi cea mai frecventă cauză a căderii înfloririi, alte stresuri pot afecta și polenizarea. Umiditatea relativă optimă pentru roșii este între 40 și 70%. Dacă umiditatea este prea scăzută sau prea mare, polenul poate fi fie prea uscat, fie prea lipicios pentru o polenizare eficientă a vântului. Excesul de îngrășământ cu azot acționează pentru a crește creșterea vegetativă și a reduce formarea florilor. Vânturile puternice pot provoca, de asemenea, uscarea florilor. Uneori, roșiile cu producție foarte mare de fructe vor scădea producând flori suplimentare.
Dacă vremea este foarte caldă, polenizatorii pot să nu fie activi; dacă se folosesc pesticide care dăunează albinelor, este posibil să nu existe suficiente albine sănătoase în jur; sau dacă pur și simplu nu există destui polenizatori în jur, în general, florile avortate pot fi observate în grădină. Plantați multe flori preferate de bondari în și în jurul grădinii dvs. de legume .
Unele soiuri de rosii cu fructe foarte mari, în special, sunt foarte predispuse la căderea florilor.
Ce poate face un grădinar de acasă pentru a preveni căderea florilor? Urmați bunele practici culturale de udare, udati profund si nu lasati pamantul a se usuce prea tare și apoi o fertilizare adecvată și nu plantați prea devreme primăvara. Dacă căderea floririlor este o problemă constantă vara, încercați să oferiți puțină umbră după-amiaza, în perioadele cele mai călduroase.
Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu