Cel mai bun ingrasamant pentru morcovi

 Gunoiul de grajd de pasare este considerat a fi unul dintre cele mai bune îngrășăminte organice , datorită conținutului său ridicat de nutrienți și poate fi folosit pentru o varietate de culturi, inclusiv morcovi. Cu toate acestea, trebuie utilizat cu prudență și în cantitățile potrivite pentru a evita potențiale efecte negative.


Bogat în nutrienți: gunoiul de grajd de pui este bogat în azot, fosfor și potasiu, care sunt nutrienți esențiali pentru creșterea plantelor. Acești nutrienți ajută la promovarea dezvoltării rădăcinilor sănătoase, a tulpinilor puternice și a randamentului crescut.

Îmbunătățește structura solului: gunoiul de grajd de pui conține, de asemenea, materie organică, care poate ajuta la îmbunătățirea structurii solului, a texturii și a capacității de reținere a apei. Acest lucru poate duce la o mai bună creștere a rădăcinilor și o absorbție mai bună a nutrienților.

Suprimă dăunătorii și bolile: gunoiul de grajd de pui conține microbi benefici care pot ajuta la suprimarea dăunătorilor și a bolilor, reducând nevoia de pesticide și fungicide chimice.


Morcovilor nu prea le place gunoiul de animale, dar spre deosebire de gunoiul de vaca de exemplu, gunoiul de pasare contine mult fosfor si potasiu care ii ajuta sa-si formeze radacini mari.

Trebuie sa folositi gunoi de pasare uscat de cel putin 4 luni sau puteti cumpara. Se foloseste aproximativ un pahar de 200 de ml la 5 l de apa. se amesteca bine si se uda morcovii cu acest ingrasamant.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii