5 motive pentru a creste gaini

 

1. Aveti Hrana de calitate


Indiferent dacă creșteți găini pentru ouă, carne sau ambele, știți cu ce se hrănesc păsările  și cunoști condițiile sănătoase în care trăiesc.

Puteți alege dacă doriți sau nu să vă hrăniți găinile cu mancare organica sau obișnuita.

În ciuda expresiilor precum „gaini crescuet” , „în aer liber” sau chiar „organic” , percepția noastră și realitatea „găinii industriale” pot fi două lucruri diferite.

Legile referitoare la animale sunt în cel mai bun caz ambigue și, deși ne putem gândi la păsări crescute pe iarbă și alergând prin curte, realitatea este probabil foarte diferită.


Oul de gaina din curte din spate are o culoare mai bună, o aromă mai bună și ofera nutriție mai bună!

2.Controlul dăunătorilor

Majoritatea găinilor sunt grozave la combaterea dăunătorilor.

Le place pur și simplu să patruleze prin grădină în căutarea unor insecte gustoase pentru a-și completa dieta. Proteina adăugată de la insecte ajută la hrănirea turmei.

Insectele precum căpușele, melci , limacsi , țânțarii, omizile și muștele sunt toate în fruntea listei de delicatese cu pui. Ne lăsăm turma să se plimbe prin curte toamna, mai ales când căpușele sunt abundente și, din moment ce am făcut acest lucru, cantitatea de căpușe pe care o avem s-a redus semnificativ. Așa că, pe lângă adăugarea de proteine ​​în dietele lor, puii îndepărtează de pe pământ insectele urâte purtătoare de boli!

3 Îngrășământ

Gunoiul de pasare poate fi folosit pentru a vă fertiliza grădina, deoarece oferă mult azot, fosfor și potasiu. Toate aceste elemente sunt esențiale pentru sol.

Doar rețineți că nu îl puteți pune direct pe plante, trebuie mai întâi să îmbătrânească.

Amestecați-l împreună cu frunzele de toamnă, așternuturile vechi de paie și orice compost verde din grădină și lăsați-l să se „gătească” în timp. Asigurați-vă că îl întoarceți ocazional și într-o perioadă relativ scurtă de timp veți avea un pământ nou grozav de adăugat în curte.

În timpul iernii se arunca direct în grădină, deoarece va fi compostat înainte ca plantele să se trezească.

4. Reduc deșeurile

Puii sunt omnivori, ceea ce înseamnă că mănâncă carne și legume.

Dacă ați ținut puii din curte înainte, veți ști că vor mânca aproape orice.

Îți vor mânca cu bucurie resturile , doar asigură-te că nu le oferi lucruri precum pizza sau alte amidonuri în mod regulat!

Puii iubesc lucruri precum spaghetele, mazărea, porumbul, merele și multe alte bunătăți. Asigurați-vă că faceți curățenie după ce au terminat de gustat, pentru a împiedica paraziții sau prădătorii să viziteze coop.

5. Educație si terapie

Este important să știi care este mâncarea ta și de unde provine.

În zilele noastre, atât de mulți oameni nu știu de unde provine mâncarea lor, cum este procesată și chiar cum arată de fapt carnea când este în viață.

A avea găini, a cloci ouă și a avea grijă de pui este o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii cum să aibă grijă de animale în mod responsabil.

A face copiii tăi să aibă grijă de găini, să adune ouă și să curețe cotețul îi va învăța o anumită responsabilitate. 
Deși nu a fost studiat științific precum câinii de terapie , există un consens tot mai mare care sugerează că ținerea găinilor poate fi foarte utilă pentru persoanele care suferă de autism. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii, deoarece le poate oferi un sentiment de scop, ordine și valoare de sine care le poate fi greu de găsit în lumea „ normală” .

Terapia cu pui a fost folosită cu mare succes și la persoanele cu anxietate, depresie și singurătate.

Utilizarea puiului în aceste câmpuri poate fi surprinzătoare pentru unii oameni, dar găinile sunt de fapt creaturi foarte inteligente și pot manifesta o oarecare empatie. De asemenea, sunt destul de comici de urmărit și este greu să nu zâmbești când îi vezi cum își fac treburile.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii