Plantarea, creșterea și recoltarea mentei

 Menta este o plantă perenă cu frunze foarte parfumate, dintate și flori mici violete, roz sau albe. Există multe varietăți de mentă — toate parfumate, fie că sunt strălucitoare sau neclare, netede sau șifonate, verde strălucitor sau pestrițe.


Mentele sunt plante perene viguroase care se dezvoltă în sol ușor, cu un drenaj bun.

În mod ideal, ele preferă un loc umed, dar bine drenat, ceva asemănător habitatului lor natal de-a lungul malurilor pârâului.


Puteti incepe din seminte in interior, in luna martie iar apoi in luna mai plantati rasadurile in gradina. Menta este un cultivator viguros și trebuie să fie limitată, altfel se va răspândi în toată grădina. 


În grădină, plantează menta lângă varză și roșii .


La început, mentele se dezvoltă în pâlcuri cu aspect bine comportat, stufoase, drepte, dar în curând și-au propus să cucerească un nou teritoriu cu alergători orizontale și rizomi subterani. Dacă nu blocați avansul, o plantă de mentă poate deveni un gigant întins . Recoltarea frecventă este cheia pentru menținerea plantelor de mentă în stare optimă. Frunzele tinere au mai multă aromă decât cele vechi.


Imediat înainte de înflorire, tăiați tulpinile la 2 cm de sol. Puteți recolta o plantă de mentă de două sau trei ori într-un sezon de creștere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii