Cum se inmultesc lalele ?

 Lalelele vor avea nevoie de o creștere de un an întreg pentru a începe să se înmulțească și să se răspândească. Aceasta înseamnă că procesul inițial va începe după prima lor înflorire în primăvară. Când începe acest proces, bulbii vor încolți din rădăcina principală a lalelei. Acest lucru creează de obicei încă 2 până la 5 bulbi în fiecare ciclu.


În timp ce lalelele se pot înmulți singure în grădina ta, cel mai bine este să le dai o mână de ajutor după creșterea inițială a bulbilor mici. Doriți să începeți prin a îndepărta capetele de flori odată ce florile încep să se ofilească, astfel încât să economisiți energia de care au nevoie capete de semințe în curs de dezvoltare. Se taie pur si simplu tulpina dupa ce florile s-au uscat. Apoi puteți lăsa bulbii așa cum ați face cu orice alte lalele, evitând în același timp să le udați, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea bulbilor.


După al treilea sezon, va trebui să săpați bulbii din pământ, astfel încât ciorchinii să nu devină copleșitori. Odată ce ați făcut acest lucru, le puteți replanta în zonele care vă plac cel mai mult și așteptați să sosească sezonul de primăvară.


Bulbii de lalele vor forma ciorchini, deci cam la al treilea sezon, dezgropați-i toamna și împărțiți-i înainte de a-i replanta toamna sau primavara în grupuri pentru o expoziție fabuloasă de primăvară. Fiecare bulb de lalea va aduce 3-4 noi bulbisori mai mici, care sunt complet separati de bulbul mama. Ei se pot(si e chiar recomandat) despartii de bulbul mama, iar cei care ajung la dimensiunea necesara, si au conditii optime, vor face flori in primavara urmatoare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii