Brumarele (Phlox paniculata): ingrijire, cultivare, intretinere

 

Un număr mare de soiuri de brumarele în culori de flori, inclusiv alb, lavandă, roz, trandafir, roșu și bicolor sunt disponibile în comerț. 

Numele genului este derivat din cuvântul grecesc phlox care înseamnă flacără cu referire la culorile intense ale florilor unor soiuri.

Plantarea lor se face din luna martie până în mai.


Creșteți în sol moderat fertil, umiditate medie, bine drenat, în plin soare până la umbră ușoară. Cel mai bine în plin soare. Preferă solurile bogate, umede, organice. De asemenea, preferă climatele cu veri mai blânde în comparație cu condițiile foarte calde și umede. Are nevoie de o bună circulație a aerului (spațiati bine și subțiază tulpinile după cum este necesar) pentru a ajuta la combaterea potențialelor probleme cu mucegaiul. 

Intolerante la secetă și trebuie udate în perioadele de secetă. Evitați totuși udarea deasupra capului. Apreciază un mulci de vară care ajută la menținerea rece a zonei rădăcinilor. Pentru iarnă, tăiați plantele de la pământ , lasati radacinile in pamant, și îndepărtați-le din grădină și curățați toate zonele de plante uscate pentru a minimiza posibila infecție cu mucegaiul praf pentru următorul sezon de creștere, cand vor rasari din nou in gradina. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii