Câte găini trebuie la un cocoș ?

 Menținerea echilibrului este cheia pentru a preveni luptele inutile și pentru a îmbunătăți sănătatea păsărilor dvs. Dacă creșteți prea mulți cocoși, aceștia vor face ravagii și vor stresa gainile. Când cocoșii sunt mai puțini, riscați să obțineți ouă sterile, deoarece găinile ar putea să nu aibă șansa de a se împerechea.


Indiferent dacă aveți câteva găini din curte sau le creșteți la scară mai mare, este esențial să creați armonie între găini și cocoși. Procedând astfel, puteți stimula productivitatea și durabilitatea.


Dacă aveți 10 până la 15 găini, un singur cocoș va avea suficient spațiu pentru a se plimba. Dar dacă introduceți un alt cocoș, luați în considerare extinderea spatiului disponibil.


Dacă aveți o rasă de cocoș agresivă, cum ar fi Rhode Island Red , mențineți un raport cocoș-găină mai scăzut. În acest fel, puteți preveni hărțuirea și ciugulirea altor membri ai turmei.


Rasele supuse sau docile, precum Wyandottes, pot face față unui raport mai mare. Puteți avea 10 până la 15 găini pentru un singur cocoș.


Cocoșii mai bătrâni sau mai maturi pot face față unui raport mai mare găină-cocoș. Dar dacă aveti un cocoș tânăr, începeti cu câteva găini. Reglați numărul de gaini pe măsură ce se maturizează.


Mai multe, urmariri in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii