La ce distanta se seamana fasolea pitica ?

 Plantați fasole în plin soare în sol fertil, bine drenat. Selectați soiuri care sunt rezistente la virusul mozaic comun al fasolei și antracnoză.


Semințele de fasole nu germinează bine în sol rece, iar plantele sunt ucise de înghețul ușor. Nu plantați fasole înainte ca temperatura solului să fie de cel puțin 15 C la o adâncime de 4 cm. Plantați la intervale de 10 până la 14 zile pentru a avea o aprovizionare continuă.


Plantați fasole de tip tuf în rânduri distanțate la 40 până la 60 cm, cu semințele distanțate la 4 până la 8 cm pe rând. Ele pot fi, de asemenea, plantate într-un pat de 120 cm lățime, cu două rânduri, care sunt la 40 unul de celălalt. Toate fasolele ar trebui să fie plantate la 2 cm adâncime. Cel mai bine este să folosiți semințe tratate pentru a preveni putrezirea semințelor, mai ales când semințele sunt plantate devreme, când solul este rece.


Udați grădina pentru a asigura o cantitate uniformă de umiditate culturii. Grădina trebuie udată dimineața, astfel încât frunzișul să fie uscat înainte de întuneric. Udați suficient pentru a umezi solul la o adâncime de 6cm. Stropii ușoare vor încuraja înrădăcinarea superficială a plantelor; prin urmare, udarea mai rar, dar mai adâncă va încuraja un sistem radicular mai bun. Perioada critică pentru umiditate este în timpul întăririi și dezvoltării păstăilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii