Când se seamănă sfecla roșie în grădină?

 Sfecla vine în multe dimensiuni, forme și culori și este cultivată atât pentru rădăcini, cât și pentru verdeață. Considerate de mulți un „super-aliment”, sfecla și verdeața lor sunt surse excelente de fibre, antioxidanți, folați, vitamine A și K, mangan, cupru și potasiu.


Sfecla crește bine în aproape orice climă. În zonele mai reci, plantați sfecla cu aproximativ o lună înainte de ultimul îngheț de primăvară, când temperaturile solului ajung la cel puțin 10°C.  Acest lucru se poate intampla in luna martie sau inceputul lunii aprilie.


Cum să crești sfeclă: 

Sfaturi pentru cultivarea sfeclei

Plantați o rundă târzie de sfeclă spre sfârșitul verii din iunie până în septembrie . Sfecla tolerează puțin îngheț și temperaturi aproape de îngheț. 


Deși sfecla preferă să crească la temperaturi mai scăzute, totuși au nevoie de cel puțin 4 ore de soare pentru a se dezvolta. Sfecla crește cel mai bine în sol bogat, bine drenat și afanat. Alegeți soiuri mai mici, rotunjite de sfeclă dacă solul este greu sau puțin adânc. 


Înmuiați în prealabil semințele pentru a crește ratele de germinare și semanati fiecare sămânță la 2 cm adâncime și la 8 distanta dintre ele.

Se subțiază când răsadurile de sfeclă au 6cm înălțime.

Se subțiază cu grijă și se transplantează răsaduri suplimentare sau se folosește ca verdeață în salată.

Plantați semințele la fiecare câteva săptămâni pentru o recoltă continuă.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii