Cum se foloseste / gateste gulia mov ?

 Gulia violeta, clasificata botanic ca Brassica oleracea, este o bulboasă care crește deasupra solului și este membru al familiei Brassicaceae sau familia verzei.


Gulia mov este de dimensiuni medii spre mari, cu o tulpină rotundă, bulboasă, cu un diametru în medie de 7-10 centimetri și verdeață lungă cu frunze care crește direct din tulpină. Pielea tulpinii umflate este violet, fermă, groasă și netedă, acoperită de mai multe straturi de frunze de culoare verde închis, în formă de rozetă. Sub piele, pulpa este albă strălucitoare până la fildeș, apoasă, densă și crocantă, cu un miros slab, asemănător varzei. Kohlrabi mov este suculent și crocant, cu o aromă ușoară, piperată și dulce care amintește de broccoli, varză și castraveți.


Gulia mov este cea mai potrivita atât pentru aplicații crude, cât și gătite, cum ar fi prăjirea, gătirea la abur, prăjirea, fierbere . Înainte de a fi consumata, stratul exterior dur al pielii trebuie decojit sau îndepărtat, iar când este crudă, tulpina poate fi mărunțită pentru salate . Tulpina poate fi, de asemenea, tăiată în bucăți și adăugată în supe, tocane, fripturi și cartofi prăjiți cu legume sau poate fi gătită la abur și folosită în omlete, preparate cu paste, risotto.


 Frunzele sunt, de asemenea, comestibile și pot fi preparate la abur sau sotate, în mod similar cu varza . Se asortează bine cu menta, mărar, vinete, bok choy, ciuperci, morcovi, cartofi, mere, avocado, semințe de rodie, linte și alune. După recoltare, frunzele verzi trebuie îndepărtate imediat, învelite într-un prosop de hârtie umed și păstrate într-o pungă de plastic la frigider timp de 1-3 zile. Tulpina bulboasă se va păstra câteva săptămâni atunci când este depozitată liber în sertarul mai mic al frigiderului.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii