Cum sa folosesti scortisoara pentru plante , legume si rasaduri

 Grădinarii vorbesc despre caderea rasadurilor ca și cum ar fi o boală care afectează răsadurile, dar de fapt este vorba despre multe boli diferite cauzate de diferite ciuperci. Pentru grădinarul ocazional, se întâmplă că toate au simptome similare. Tulpina inferioară a puieților noi devine subțire, iar răsadul cade și moare.



Caderea rasadurilor nu este cu adevărat o boală. Este mai bine să ne gândim la el ca la un simptom al multor boli - descrie ce se întâmplă cu răsadul. Mai multe ciuperci pot cauza această problemă, inclusiv specii de rhizoctonia , fusarium și phytophthora . Cel mai comun vinovat este ciuperca de sol pythium.


Grădinarii folosesc de obicei scorțișoara uscată sub formă de pudră și o stropesc pe răsadurile nou germinate, în speranța că nu se mai atenuează.


Scorțișoara este o pulbere care se formează prin măcinarea scoarței de la o serie de copaci diferiți din genul Cinnamomum. scorțișoara adevărată și o compară cu scorțișoara falsă , dar în realitate sunt mai multe așa-numite false și sunt menționate două nume diferite de specii pentru lucrurile reale.


Adevărata scorțișoară, numită și Sri Lanka sau Ceylon, este produsă din C. zeylanicum sau C. verum . Dar acestea sunt aceleași specii. C. verum este numele acceptat în prezent și C. zeylanicum este un sinonim.


Scorțișoara falsă este de obicei numită cassia sau chinezească.


Proprietățile antifungice și antimicrobiene ale scorțișoarei au fost studiate și confirmate. Toate formele de scorțișoară par să suprime o gamă largă de specii de ciuperci, inclusiv cele care provoacă amortizarea. Scorțișoara adevărată este mai eficientă decât scorțișoara falsă. Uleiurile esențiale sunt mai eficiente decât alte forme de extract.


Grădinarii stropesc pulberea pe răsaduri sau pe suprafața solului. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii