Distanta dintre rasadurile de broccoli

 Există multe soiuri de broccoli din care să alegi, pentru însămânțare și recoltare în momente diferite. Soiurile tradiționale au o creștere lentă și rezistente, semănate primăvara sau la începutul verii și formează plante mari care recoltează iarna și primăvara următoare. Ele ocupă mult spațiu pe o perioadă lungă de timp, dar oferă recolte proaspete valoroase atunci când puțin altceva este disponibil.


Dacă nu aveți timp sau spațiu pentru acestea, există soiuri mai noi, mai mici, cu creștere mai rapidă, pentru recoltare de la mijlocul verii până la sfârșitul toamnei. Verificați pachetele de semințe pentru timpii de semănat și recoltare, precum și dimensiunile plantelor și distanțele.


Semințele de broccoli pot fi semănate din martie până în iunie - în interior din martie sau în aer liber din aprilie. Cel mai bine este să semănați broccoli în loturi mici la câteva săptămâni distanță, pentru a asigura culesuri regulate pe un sezon lung.

Când plantele tinere au o înălțime de 10–15 cm (4–6 inchi) cu o rădăcină bună, mutați-le în aer liber.


Puteți semăna semințele de broccoli în aer liber din aprilie până în iunie – fie temporar într-un pat de semințe (pentru transplantare mai târziu – vezi mai jos), fie direct în poziția lor finală dacă aveți spațiu.


Distanta intre plante este de 60-80 cm.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii