Liliacul de vară - plantare, fertilizare, taieri

Liliacul de vară este un arbust mare, cu creștere rapidă, cunoscut pentru ciorchinii lungi de flori în formă de con. Există o serie de soiuri cultivate, iar culorile diferite ale florilor includ flori albe, roșii și mov.

Crescând la înălțimi de 3,7 m și având întinderi de până la 2,4 m în diametru, liliacul de vară este un arbust mare. Florile cresc în panicule lungi sau ciorchini de flori ramificate, care pot avea o lungime de până la 30 cm sau mai mult. Micile flori sunt remarcate pentru parfumul lor. Planta înflorește vara și adesea până în toamnă.



  

  Relativ nepretențios, liliacul de vară necesită soare plin și preferă solul ușor, bine drenat. Plantele pot beneficia de îngrășământ primăvara, deoarece creșterea mai rapidă tinde să producă mai multe flori.

  Plantele crescute în ghivece se pot planta pe tot parcursul anului.

  

Tunderea se face după trecerea perioadei de îngheț, se scurteaza ramurile cu o treime.  Florile lor apar pe ramuri noi.După trecerea primului val de flori, se poate tunde inflorescențele uscate pentru a stimula o a doua înflorire bogată. Liliacul de vară este rezistent la îngheț, totuși în iernile mai reci, lăstarii pot îngheța complet, dar primăvara vor răsări din nou.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii