Inmultirea zambilelor

Zambilele se reproduc în două moduri, una este să urmați cursul Mamei Natură: Adică se înmulțesc prin semințe sau prin bulbi. Înmulțirea prin semințe va necesita puțină răbdare, deoarece odată ce semințele coapte sunt colectate, acestea trebuie să fie plantate în tăvi și păstrate într-un loc răcoros, nederanjate timp de un an. Chiar și după transplant, va trebui să așteptați câțiva ani pentru ca aceste noi plante să înflorească.


Plantele mature vor produce încet bulbi la baza bulbului. Acestia pot fi îndepărtati ușor de bulbul mamă și plantati direct în grădină. Din nou, poate dura câțiva ani unei zambile pentru a produce frunze și apoi va mai dura câțiva ani pentru ca acestia să producă flori.


Zambilele se inmultesc incet, dar puteti dezgropa ciorchini de zambile la fiecare trei pana la cinci ani si puteti separa bulbii mici de cei maturi. Replantați bulbii maturi în aceeași locație. Plantați bulbii imaturi într-o locație nouă, dar la aceeași adâncime, distanțați-i la aproximativ 6 cm unul de celălalt.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii