Inmultire dracena prin butasi

 Plantele de Dracaena nu sunt doar frumoase, dar sunt și ușor de îngrijit. Unul dintre cele mai bune lucruri despre ele este că pot fi inmultite relativ ușor. Cel mai bun moment pentru a înmulți Dracaena este primăvara sau vara, când planta crește activ. Cu toate acestea, puteți înmulți în orice perioadă a anului dacă aveți o plantă sănătoasă, care nu este prea stresată.


Există câteva moduri în care puteți înmulți plantele Dracaena. Cea mai obișnuită modalitate este prin stratificarea cu aer, urmată de înrădăcinarea în sol și înrădăcinarea în apă prin luarea unui butaș de tulpină. 


O modalitate ușoară de a înmulți plantele Dracaena este prin butași de tulpină. Pentru a face acest lucru, veți dori să vă pregătiți toate uneltele și să găsiți o tulpină mai nouă a plantei Dracaena de tăiat. Tulpinile mai noi tind să se înmulțească mai repede decât tulpinile mai vechi, oferind plantei tale șanse mai mari de supraviețuire împotriva posibilelor boli sau putrezire a rădăcinilor.


Identificați una dintre cele mai sănătoase ramuri de pe planta dvs., această ramură vă va oferi probabil cea mai bună rată de succes pentru înmulțire.Cel mai bun loc pentru a tăia este chiar sub un nod al frunzei. Un nod al frunzei este locul în care o frunză se întâlnește cu tulpina plantei. Înrădăcinarea în apă este una dintre cele mai simple modalități de a înmulți plantele de apartament dracaena. 

Pentru a face acest lucru, pur și simplu luați bucata deja tăiată de tulpină sănătoasă și îndepărtați frunzele inferioare. Puneți tulpina într-un borcan sau o vază cu apă și asigurați-vă că nodurile frunzelor de jos sunt scufundate. Păstrați borcanul într-o zonă cu lumină puternică, indirectă și așteptați ca rădăcinile să se dezvolte. Acest lucru poate dura oriunde de la 2-8 săptămâni. Odată ce rădăcinile s-au dezvoltat, puteți transplanta noua plantă în sol.


Înrădăcinarea unei plante de apartament Dracaena este un proces relativ ușor și rapid. Cu toate acestea, timpul necesar pentru ca rădăcinile să crească poate varia. În general, este nevoie de 2-8 săptămâni pentru ca rădăcinile să se dezvolte suficient pentru a susține planta. Odată ce rădăcinile sunt stabilite, planta va continua să crească și să prospere.


Mai multe , in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii