Dezavantaje surprinzătoare ale paturilor de grădină înălțate

În ultimii 5-10 ani, grădinăritul cu paturi înălțate a fost aparent cea mai populară metodă de grădinărit în curte. S-a pretins să rezolve multe probleme „normale” pe care oamenii le au de a face față buruienilor, de a obține un sol de mai bună calitate și de a fi mai ușor pe spate, deoarece legumele sunt acum la 15 cm deasupra solului. Trebuie să recunosc că sunt atractive din punct de vedere estetic în toate imaginile „Pinterest” și „instagram” pe care le văd.


Acum, dacă te-ai îndrăgostit de niște imagini de pe Pinterest și ți-ai pus inima să recreezi ceea ce ai văzut, atunci fă-o. Trebuie să te faci fericit și să-ți iubești grădina. Dacă sunteți deja „convertit și dedicat” la paturi înălțate, atunci ar trebui să faceți ceea ce vă spune inima. În plus, dacă ai probleme de mobilitate, sau nu poți grădinărit pe pământ fără durere sau altceva, atunci sunt sigur că un pat înălțat este cea mai bună opțiune.


 motive pentru a nu construi paturi înălțate 

Cost ridicat de construcție

Controlul buruienilor este la fel ca o grădină fără cultivare

Paturile înălțate nu îmbunătățesc calitatea solului de sub patul înălțat

Este posibil ca rădăcinile de legume să nu-și atingă potențialul maxim

Amenajarea grădinii nu poate fi schimbată (ușor)

Paturile înălțate au potențialul de a se usca mai repede


Acum, lemnul folosit la straturi ar trebui să dureze câțiva ani, în funcție de locația dvs. și de cât de umed este solul subiacent. Cât durează cu adevărat? Ei bine, am găsit mărturii de la oameni care spun că au rezistat de la 10+ ani până la doar 2 ani. Deci, ce se întâmplă când putrezesc? Trebuie să le înlocuiți. 



În general, paturile de grădină înălțate necesită adesea puțin mai multă udare decât grădinile tradiționale în pământ, deoarece tind să se usuce mai repede.

Pentru a ușura procesul, puteți instala o linie de picurare sau un sistem de udare din PVC, care vă va permite să vă udați grădina mai eficient. 



Un alt potențial dezavantaj al paturilor de grădină ridicate este riscul problemelor de drenaj, care pot duce la putrezirea rădăcinilor, boli fungice și alte probleme.


Cu toate acestea, proiectarea, construirea și întreținerea acestor sisteme poate fi consumatoare de timp și costisitoare.


 Fluctuațiile temperaturii solului

Un potențial dezavantaj al paturilor de grădină înălțate este că temperaturile solului vor fluctua mai mult în paturile înălțate decât în ​​grădinile din pământ.


Paturile mai mici și mai înalte vor fluctua mai mult decât paturile mai mari și mai mici. Aceasta înseamnă că solul din paturile de grădină mai mici se va încălzi și se va răci mai repede decât solul din jur.


Dacă aveți deja o zonă bună de pământ fertil pentru a crește, atunci  opțiunea de pat înălțat poate să nu fie cea de care aveți nevoie. Nu tuturor le place să vadă șiruri de structuri din lemn punctate peste grădina lor. Nici infrastructura pentru a le opera, cum ar fi căile pavate între paturi. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii