La ce distanţa se plantează răsadurile de varză

Varza poate crește destul de mare , soiurile mai mari ajungând până la 50 cm (sau mai mult!) în diametru. Soiurile mai mici rămân mai compacte, mai aproape de 25 cm. Și există câteva soiuri pitice de varză care rămân între 10-15 cm .


Când plantele tinere sunt achiziționate pentru a fi transplantate în grădina dvs., acele plante vor avea nevoie de mult spațiu pentru a crește și a-și atinge potențialul maxim.


Când plantați varză care a fost achiziționată de la un centru de grădină pentru transplantare în grădina dvs., planificați cel puțin 40 -50 cm  între plante si 50 cm intre randuri.


Nu plantați varză în același loc doi ani la rând. Lăsați 3 până la 4 ani între plantarea oricăror legume crucifere, inclusiv varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, napi și rutabaga. Acest lucru va ajuta la prevenirea recurențelor dăunătorilor și a bolilor fungice care afectează această familie de plante.


 Varza crește cel mai bine în plin soare, cu cel puțin 6 ore de lumină solară directă pe zi. Un pic de umbră după-amiaza poate fi apreciata în climatele mai calde.


Sol – Varza are nevoie de sol bine drenat, fertil, cu o mulțime de nutrienți. Adăugați puțin compost organic în sol înainte de plantare pentru a îmbunătăți calitatea solului. pH-ul ideal al solului este ușor acid, variind de la 6,5 ​​la 6,8.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii