De ce se usuca sau se ingalbenesc frunzele la Maranta

 Planta ta de Maranta preferă solul care este constant umed. Asigurați-vă că păstrați un program de udare constant - udați când 25% din volumul solului este uscat.


Dacă accidental lăsați solul plantei de rugăciune să se usuce complet, este posibil să vedeți că frunzele devin moi, să cadă și, eventual, să înceapă să se rumenească și să se onduleze. Dacă solul este extrem de uscat pe tot parcursul ghiveciului, este necesară o înmuiere temeinică. 


Iată cum să vă înmuiați planta de Maranta cu apă:


Puneți planta în chiuvetă sau cadă fără farfurie. Umpleți ligheanul cu aproximativ 3-4 cm de apă. Asigurați-vă că apa nu este fierbinte! 

Lăsați planta să absoarbă apă prin orificiul de drenaj din fundul ghiveciului timp de cel puțin 45 de minute. 

Simțiți partea superioară a solului după ce planta dumneavoastră a fost înmuiată – apa a ajuns în partea de sus a solului de 2-3”?

Dacă nu se simte tot pământul saturat, udați ușor plantele de rugăciune din partea de sus a solului pentru a accelera saturația.

Când solul plantei este umed uniform, scurgeți chiuveta/cada și lăsați planta să se odihnească în timp ce se scurge bine. Așezați planta înapoi pe farfurie și înapoi în locul potrivit. 

Calitatea apei

Dacă uscarea continuă după ce ați reglat un program de udare, un alt motiv comun pentru care frunzele plantei de rugăciune se îndoaie ar putea fi din cauza apei de la robinet. Apa de la robinet conține săruri, clor, minerale și fluor – toate acestea se pot acumula în solul plantei tale, determinând vârfurile frunzelor să ardă, să devină maronii și să se încurce. O modalitate prin care puteți remedia acest lucru este să utilizați un sistem de filtrare a apei. Dacă nu aveți la dispoziție un sistem de filtrare, lăsați apa într-un recipient deschis sau într-o chiuvetă peste noapte înainte de utilizare poate ajuta la eliberarea în parte a clorului.


Temperatura


Asigurați-vă că planta dumneavoastră nu se află într-o zonă cu curent de aer sau pe calea orificiilor de încălzire și răcire. Frunzele se vor ondula dacă planta este rece sau excesiv de uscată din cauza fluxului constant de aer cald.


Nu este suficientă umiditate


Planta ta de rugăciune este o plantă tropicală, așa că va prospera în medii mai umede. Creșteți umiditatea din jurul plantei prin pulverizarea frunzelor în mod regulat, folosind o tavă de pietricele sau mutând un umidificator în apropiere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii