Cand se seamana porumbul ?

 Când ne gândim la condițiile de creștere pentru porumb, una dintre primele preocupări ar trebui să fie: „De ce temperatură are nevoie porumbul pentru a crește?” Este un adevărat tip de cultură de vară , astfel încât poate înflori doar pe vreme caldă. Temperaturile ideale pentru dezvoltarea culturii se schimbă în timpul zilei și în sezonul de vegetație. În timpul zilei, o temperatură optimă de creștere a porumbului variază de la 25 la 33 ° C, în timp ce noaptea, se recomandă 17 la 23 ° C.


De cât soare are nevoie porumbul pentru a crește?

Un minim de 6-8 ore de lumină solară în fiecare zi este cerința comună a plantelor de porumb în creștere. Este necesar să crești porumb departe de copacii mari care ar putea arunca umbre și să plantezi soiuri înalte la nord sau la est de câmpul tău, astfel încât plantele tale mai scurte să aibă suficient soare în timpul zilei.


Temperaturile cuprinse între 20–22 °C sunt locul ideal pentru dezvoltarea culturii pe tot parcursul sezonului de vegetație 

. Dacă solul este suficient de umed, totuși, porumbul poate crește la căldură până la 38 ° C. Prin umiditate suficientă, înțelegem o aprovizionare constantă de precipitații ușoare, periodice sau irigații pe întregul câmp, însumând nu mai puțin de 15” (38 cm) în timpul sezonului de vegetație. Cantitatea ideală de precipitații pentru un sezon de creștere cu randament ridicat este între 18 și 20” (45 și 50 cm).


Din cauza susceptibilității lor la daune cauzate de îngheț, culturile care sunt plantate prea devreme eșuează adesea. Pentru propria dumneavoastră protecție, așteptați cel puțin două până la trei săptămâni după data finală a înghețului de primăvară înainte de a planta porumb.


Inceputul lunii aprilie este adesea mai umed decât alte luni, ceea ce il face prea umed pentru creșterea reușită a plantelor de porumb. De cele mai multe ori, plantarea între 20 aprilie și 10 mai oferă cele mai mari rate de germinare și randamente ale culturilor.

Mai multe, in videoclipul meu de  mai jos :

Comentarii