Tot ce trebuie să știți despre conopida violetă

 Conopida violet nu este vopsită. Culoarea sa semnătură provine din același antioxidant găsit în varza roșie și vinul roșu: antocianina. Expunerea la soare își exagerează și mai mult efectul asupra conopidei, rezultând capete violet strălucitoare.

De ce să alegeți conopida violetă?

Pentru că culoarea este incitantă atunci când faci mâncare! Pentru această minunată culoare intensă, vă puteți concentra pe contrast: conopida mov într-o salată care este în mare parte verde, chiar apare, la fel ca o garnitură pe o farfurie cu alimente în mare parte maro sau palide, cum ar fi pui , pește sau porc.


După cum am spus mai devreme, puteți folosi conopida violetă ca înlocuitor pentru conopida albă. Este cel mai bine folosit atunci când doriți să profitați de culoarea violet unică. Culoarea tinde să devină gri atunci când este gătită în apă, așa că cele mai bune utilizări sunt crude, aburite, gătite la microunde sau prăjite.


Unele studii sugerează că conopida violetă poate avea niveluri mai mari de anumiți antioxidanți, cum ar fi antocianine, în comparație cu conopida albă.

Gust și textură: Ambele au o aromă ușoară, ușor dulce și o textură ușor crocantă când sunt gătite.

Utilizări culinare: le puteți folosi interschimbabil în majoritatea rețetelor, de la prăjire și gătire la abur până la adăugarea lor în supe și tocane.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii