Cum se inmultesc narcisele ?

Nu e de mirare că toți ne-am dori mai multe narcise în curțile noastre. Sunt frumoase, vin într-o gamă largă de culori și sunt rezistente la dăunători!


Primul mod în care narcisele se pot înmulți este prin producția de semințe. Dacă sunt polenizate corespunzător, narcisele vor crește semințe în păstăile din spatele petalelor lor, care pot fi replantate pentru a crește în florile frumoase pe care le cunoaștem . Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă rar în sine. Polenul de narcise este prea greu pentru a fi suflat de vânt și nu există nectar care să atragă insectele polenizatoare. Majoritatea polenizării ar trebui să se facă manual. Și apoi de la sămânță până la prima înflorire poate dura 5 - 7 ani! Deci, dacă vrei să polenizezi manual, va trebui să ai răbdare.


Al doilea mod prin care narcisele se pot înmulți este prin divizarea bulbilor. Acesta este momentul în care se formează bulbi noi din bulbul original. Deși este complet posibil și este o modalitate excelentă de a dispersa mai multe narcise în curtea dvs., înmultirea narciselor nu este de obicei necesară. Dar, pe măsură ce narcisele continuă să se înmulțească, unii grădinari pot observa că nu înfloresc cu entuziasmul lor obișnuit sau că s-au oprit cu totul. Acesta poate fi un semn de supraaglomerare și majoritatea grădinarilor simt că este timpul să sape și să se împartă. 



Bulbii „aglomerati” concurează pentru mâncare și pur și simplu nu au spatiu suficient pentru a se dezvolta! Cel mai bun moment pentru a vă împărți bulbii de narcise este la 8 săptămâni după ce înflorirea s-a terminat sau când frunzișul începe să îngălbenească. Începeți prin a folosi o sapa sau o furcă de grădină și săpați ușor în jurul ciorchinelui de bulbi - având grijă să nu-l deteriorați - și ridicați-l din sol. Apoi puteti trece direct la transplant!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii