Cum si cu ce se curata hainele de blana naturala acasa?

 Dacă haina ta prețioasă de blană capătă o mică pată, nu încerca să o freci cu degetele. Spre deosebire de pânză, picăturile vor fi absorbite de blană, astfel încât nu veți face niciun favor materialului. Luați o cârpă curată, umeziți-o și tamponați ușor pata. Nu frecați sau veți ajunge să apăsați pata în fibrele delicate.


Asigurați-vă că folosiți o cantitate foarte mică de apă pentru ca blana să rămână cât mai uscată. 


Îndepărtați orice pete ușoare folosind o soluție de casă. Se amestecă 1 parte alcool izopropilic cu 1 parte apă și se aplică direct pe pată. Deoarece blănurile sunt delicate, ar trebui să evitați întotdeauna să folosiți orice tip de curățător sau solvent și să folosiți cât mai puțină apă.


Frecați pata ușor cu o cârpă albă și lăsați să se usuce. Nu clătiți soluția, în schimb, plasați stratul într-o zonă bine ventilată și lăsați-l să se usuce bine. Alcoolul va preveni formarea petelor de apă pe blană.

Nu folosiți niciodată căldură pe o haină de blană. Căldura va deteriora stratul și căptușeala. 

Fiți blând în timp ce frecați și aveți grijă să nu întindeți pielea.

Asigurați-vă că utilizați o cârpă sau o cârpă albă, altfel puteți transfera culoarea blănii.


Dacă haina de blană este albă, petele se curăță cu talc, mălai sau făină. Lasă câteva minute să acționeze, apoi îndepărtează praful și scutură haina bine, de mai multe ori. Petele mai vechi, care au trecut neobservate, se pot scoate cu praf de amidon. Presară praful peste pată și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Curăța, apoi, cu un burete.


Periați întreaga haină cu o perie de blană odată ce blana este complet uscată.


Mai multe, urmariti in videclipul meu de mai jos :


Comentarii