Cand se planteaza iasomia si rododendronul ?

 În climatele blânde, rododendronii și azaleele pot fi plantate aproape în orice moment al anului, cu un succes rezonabil. În zonele mai reci, se recomandă plantarea de primăvară devreme, plantarea de toamnă devreme fiind a doua alegere. 


Iasomia stea ( Trachelospermum ) luminează grădinile de vară cu o mare frumoasă de flori și un parfum atrăgător. Acest vesnic verde este un decor binevenit iarna și aduce o notă de fler mediteranean direct în grădina dumneavoastră. Poate tolera temperaturi de -15 °C doar pentru perioade scurte de timp. 


Când să plantezi iasomie – Plantați tufe de iasomie în orice moment între iunie și noiembrie.

Unde să plantezi iasomie – Iasomia va crește bine în plin soare până în zonele parțial umbrite. Iasomia cu înflorire de vară se descurcă mai bine într-un loc însorit, în timp ce altor soiuri, cum ar fi iasomia de iarnă, le plac o zonă mai umbrită.

Soluri în care iasomia prosperă – Iasomia are nevoie de un sol nisipos, bine drenat, dar umed, moderat fertil.

Suporturi pentru iasomie – Dacă plantați un soi de viță de vie twining și doriți ca iasomia să se cațere, planta va avea nevoie de o structură de susținere. Un spalier sau un gard vor funcționa ambele.

Cum să spați iasomia – Iasomia ar trebui să fie plantată la cel puțin 8 picioare, uneori mai mult în funcție de soi, în afară de a se adapta pentru creșterea viitoare a rădăcinilor, deoarece va crește enorm și nu-i place să fie aglomerată.

Cât de adânc să plantezi – Săpați o gaură pentru iasomie, care este suficient de adâncă, astfel încât planta să se odihnească la același nivel în pământ ca atunci când era în ghiveci. Nu trebuie să fie plantat într-o gaură adâncă.

Mai multe, in videclipul meu de mai jos :

Comentarii