Cand se seamana leusteanul ?

 L. officinale este definiția unei plante fără probleme. Are nevoie de îngrijire minimă și se va reînsămânța cu ușurință, așa că nu va trebui să-l replantați mereu.

Plantele perene se inactivează în timpul iernii și reapar primăvara. Ele cresc repede, așa că vă puteți aștepta la prima recoltă în câteva luni de la plantare.


Leușteanul poate fi înmulțit prin plantarea semințelor sau prin divizarea rădăcinilor.


Semănați direct semințele de leuștean în aer liber, odată ce temperaturile solului depășesc 10 C, luna aprilie sau mai. Presărați semințele pe pământul pregătit și acoperiți-le ușor cu nisip. Daca semanati toamna, se seamana in luna octombrie sau noiembrie , pana la venirea inghetului.

Alternativ, începeți semințele în interior cu 5-6 săptămâni înainte de ultimul îngheț. Când răsadurile tale au cel puțin 2 seturi de frunze adevărate și toate riscurile de îngheț au trecut, le poți transplanta în grădină.


Lucrați solul cu mult compost sau gunoi de grajd bine putrezit în sol și săpați o groapă de dimensiunea globului de rădăcină. Bateți solul și udați bine.


Plantați leuștean într-o locație parțială până la plin soare. Se descurcă cel mai bine în plin soare, dar poate tolera câteva ore de umbră în timpul zilei, în special în zonele de creștere mai calde.

Dacă planta începe să dezvolte o tulpină de floare, tăiați-o, cu excepția cazului în care doriți ca planta să înflorească și să depună semințe. Leușteanul tinde să devină neplăcut, dupa inflorire, iar frunzele pot fi neplăcut de amare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii