Cand se pun semintele pentru rasadurile de telina ?

 Țelina este o legumă clasică de salată, răcoritoare și crocantă. De asemenea, poate fi gătita în diverse moduri, pusa în ciorbe sau adăugata în tocanite, deci este extrem de versatila. Este bogaat în nutrienți, antioxidanți și fibre, plus, cu aproape deloc calorii, este o gustare sănătoasă grozavă. Și, desigur, dacă o crești in gradina, va fi mult mai proaspătă decât țelina cumpărată de la magazin și va fi plină de și mai multă aromă și bunătate.


Semințele de țelină au nevoie de temperaturi calde pentru a germina și de un sezon lung de creștere, așa că cel mai bine este să semănați în interior pentru a le începe puternic și devreme. Ar trebui să fie atunci după ultimul îngheț, în sol bogat și umed.  



Semănați semințele de țelină între mijlocul lunii martie și începutul lunii aprilie în tăvi pentru semințe ,module sau ghivece cu compost de semințe umed.



Germinarea poate fi lentă (până la trei săptămâni), așa că poate fi nevoie de răbdare. 

Dați-le multă lumină, udați-le în mod regulat și mențineți-le peste 10°C  – temperaturile mai scăzute după germinare pot provoca înflorire prematură mai târziu.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii