Cand se planteaza hortensiile ?

Toamna și primăvara sunt cele mai bune perioade pentru a planta arbuști de hortensii . Tehnic le poți planta și vara, dar nu este recomandat. Dacă o faceți, trebuie să vă asigurați că udați în continuare arbuștii și să evitați soarele plin, deoarece căldura le poate împiedica eforturile de a pune rădăcini în noul sol.

Toamna este de obicei cel mai bun moment pentru plantare, primăvara fiind o secundă apropiată.



Plantarea toamna este adesea preferată deoarece hortensia se apropie sau se află deja în faza de repaus și, prin urmare, nu utilizează prea multă energie. Este în proces de tranziție a energiei de la frunziș înapoi la rădăcini, reducând la minimum potențialul de deteriorare.


Dacă optezi pentru plantarea de primăvară, asigură-te că este cel mai târziu când vezi mici muguri noi care cresc pe ramuri și nu treci niciodată de primele câteva frunze care s-au deschis complet.


Când vine vorba de plantarea hortensiilor în ghivece , totuși, este opusul adevărat. Este mai bine să o faci primăvara, iar toamna vine ca o a doua alegere, dar nu la fel de aproape. Ideea este că plantele în ghivece nu sunt la fel de adăpostite. de îngheț, deoarece sunt în pământ și nu doriți să vă asumați niciun risc.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii