Germinarea rapida a semințelor în strat de hartie sau servetele

 Germinați mai multe semințe cu mai puțin spațiu

Folosirea unui prosop de hârtie pentru a germina semințele este un economisitor mare de spațiu, ceea ce înseamnă că puteți începe mai multe semințe deodată. Odată ce semințele sunt plantate în sol, tot ce poți face este să aștepți și să speri la ce este mai bun. Dar, cu metoda prosoapelor de hârtie, puteți vedea prin punga transparentă și puteți vedea efectiv semințele germinând.


Pe lângă faptul că este foarte satisfăcător de urmărit, acest proces vă permite să alegeți cele mai robuste și cu creștere rapidă semințe pentru a le transfera în sol și a crește în plante cu drepturi depline. De asemenea, puteți lăsa deoparte orice semințe care nu ajung să germineze și să le aruncați în grămada de compost.


Metoda prosoapelor de hârtie creează condiții excelente pentru ca semințele să germineze în mai puțin timp. În funcție de tipul de sămânță, condițiile de umiditate și căldură controlate din pungă pot permite semințelor să germineze în câteva zile. Veți avea o casă sau o grădină plină cu frunze noi strălucitoare în cel mai scurt timp!


Pentru a vă pregăti semințele pentru germinare folosind metoda prosoapelor de hârtie, aveți nevoie doar de câteva provizii simple. Asigurați-vă că aveți toate cele de mai jos la îndemână înainte de a începe:


hârtie - sevetele, hartie igienica, prosoape de bucatarie

Semințe

Pungi transparente 

Apă


Luați un prosop de hârtie și treceți-l ușor sub robinet. Asigurați-vă că prosopul de hârtie este umed, dar nu înmuiat. Dacă semințele devin prea umede, ele pot ajunge să putrezească înainte de a putea încolți.


Luați semințele pe care doriți să le germinați și puneți-le pe jumătatea superioară a prosopului de hârtie. Asigurați-vă că lăsați un centimetru între fiecare sămânță, astfel încât să aibă loc să crească.


Îndoiți prosopul de hârtie peste semințe, astfel încât acestea să fie prinse între două straturi de prosop de hârtie umed.

Luați prosopul de hârtie cu semințele înăuntru și introduceți-l cu grijă într-o pungă pentru sandvișuri. (Puteți sufla în pungă pentru a o deschide larg și a facilita introducerea prosoapului de hârtie fără a deranja semințele). Adăugarea de aer în pungă va ajuta, de asemenea, la crearea condițiilor umede și calde pentru germinare, similare cu o seră.


Puneți pungile într-o zonă caldă și plină de soare a casei dvs., cum ar fi un pervaz de fereastră orientat spre sud. Odată ce rădăcina are o lungime de un cmi, este timpul să o transferați în pământ pentru ghivece. Rădăcina este foarte delicată, așa că trebuie să fiți atenți când transferați răsadurile în ghivece mici, de interior, de pământ.


Folosiți o prindere ușoară (sau o pensetă) pentru a vă ridica răsadurile de învelișul semințelor. Faceți o gaură mică în sol pentru rădăcină, apoi puneți răsadul în gaură.Apoi, acoperiți ușor gaura cu pământ.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii