Beneficiile ceaiului de urzica

 Urzica, sau urzica ( Urtica dioica ), este o plantă cu flori erbacee care a fost folosită ca remediu natural de mii de ani datorită proprietăților sale medicinale și nutritive. Probabil ați trecut pe lângă aceste ierburi sălbatice în timp ce erați la o plimbare sau o drumeție. Această plantă are multe beneficii pentru sănătate atunci când este consumată sub formă de pulbere, tinctură sau ceai. Este bine documentat că toate părțile urzicii — florile, tulpinile, rădăcinile și frunzele — au valoare antioxidantă, antiinflamatoare și antimicrobiană.

Ceaiul de urzică are o abundență de antioxidanți sub formă de carotenoide și polifenoli , antioxidanți puternici care se găsesc în multe plante. „Polifenolii joacă un rol puternic în prevenirea și gestionarea bolilor cronice precum obezitatea, diabetul, cancerul și bolile de inimă. Urzica ajuta la atenuarea simptomelor de alergie.

Urzicile pot ajuta la afecțiuni inflamatorii, cum ar fi durerile musculare, artrita, osteoartrita și boala intestinului iritabil.

Ceaiul de urzică este bogat în micronutrienți precum caroten, vitaminele C și K, potasiu, calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu, acid alfa-linolenic, flavonoide antioxidante și compuși fenolici.

Frunzele de urzica se strang si se pun la uscat.

Cum se face ceaiul de urzica medicinal ?

Puneți apa la fiert. Pune tiurzicile într-un borcan sau un recipient de sticlă și umple-l cu apă clocotită. Lăsați ierburile să se înmuie în apă timp de cel puțin patru și până la 12 ore. Se strecoară infuzie folosind o sită cu plasă fină sau o strecurătoare pentru ceai. Bea imediat sau păstrează ceaiul strecurat la frigider până la trei zile.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii