Cum se obtine ceapa direct din seminte

 

Mulți oameni se feresc să planteze semințe de ceapă, deoarece germinează încet și durează mai mult decât să înceapă cu arpagic(bulbi imaturi). Cultivarea cepei din semințe, totuși, este de fapt mai ușoară. Și, când le porniți la momentul potrivit, veți obține bulbi de ceapă mult mai mari decât din arpagic, precum și din recolte anterioare.

Ceapa durează ceva timp să se dezvolte din semințe. Semănatul în interior în ianuarie sau februarie la lumini de creștere, apoi transplantarea în grădină la începutul primăverii este singura modalitate prin care pot crește ceapa din semințe și le fac să se maturizeze în grădini. Dacă locuiți în zone mai sudice, puteți planta semințlee de ceapă la sfârșitul verii până la începutul toamnei, iarna, iar acestea vor începe să crească când vremea se încălzește.

 Ceapa este rezistentă la frig și poate rezista temperaturilor reci de primăvară. Începeți să întăriți transplanturile de ceapă cu aproximativ 4 săptămâni înainte de ultima dată estimată a înghețului . Urmăriți-vă vremea pentru temperaturi înghețate. Ceapa poate rezista la temperaturi scăzute, dar puieții tineri sunt vulnerabili la îngheț.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii