Cum se monteaza un solar de legume

 Solariile vin în multe forme și dimensiuni, cu rame din lemn sau (mai des) aluminiu, care are avantajul că necesită o întreținere redusă. Încercați să alegeți cea mai mare seră pe care o puteți permite sau pentru care aveți loc, deoarece veți descoperi că plantele umplu spațiul foarte repede.

Inainte de a incepe construirea solarului, trebuie sa alegeti un loc plan, intr-o pozitie insorita, ferita de vant. Cel mai bine este să vă amplasați sera cu intrarea departe de vântul dominant, astfel încât șansele să fie reduse ca vânturile puternice să bată prin structură și să deterioreze geamurile. Solarul va avea nevoie, de asemenea, de o fundație fermă din beton sau plăci - pământul gol sau iarba nu sunt suficient de substanțiale.

Verificați instrucțiunile astfel încât să vă familiarizați cu ceea ce este necesar. Puteți vizualiza modul în care totul se potrivește, aproximativ cât timp va dura și de cât ajutor veți avea nevoie. Este posibil ca unele instrucțiuni să nu fie imediat clare și este mai bine să rezolvați orice problemă înainte de a începe, astfel încât să nu întrerupeți procesul de construcție sau să faceți greșeli care consumă timp.

În primul rând, verificați dacă toate piesele necesare sunt prezente și corecte, așezați-le pe pământ aproape de locul unde lucrați, dar suficient de departe pentru a nu vă sta în cale. Diferite tipuri de echipaje și alte obiecte mici ar trebui puse în containere separate, astfel încât să puteți identifica cu ușurință și să vă puneți mâinile pe piesele corecte rapid, în loc să le sortați pe toate de fiecare dată.


Utilizați instrumentele corecte

Tipul și numărul de instrumente de care veți avea nevoie vor depinde  individual, iar instrucțiunile vor specifica întotdeauna de care veți avea nevoie. Ca regulă generală, veți descoperi întotdeauna că acestea vor fi cele mai frecvent necesare:


Set de chei sau chei reglabile

Șurubelniță (fie cu clichet, fie fără fir) și biți

Ruletă

Poloboc

Plus mănuși și ochelari de protecție pentru siguranță

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii