Cum să cultivi ridichi frumoase și mari - învață secretul cultivării



 Ridichea este o leguma anuala si este una din plantele legumicule comune care poate fi cultivata usor si eficient pentru nevoile personale.

Ea este de asemenea populara pentru proprietatile sale sanatoase si nutritive. Ca si cultura, ridichea poate fi semanata primavara si toamna. Semanarea este simpla si nu necesita conditii prealabile pentru ca cultura sa reuseasca.

In conditii optime, germineaza si creste rapid. O probelema comuna care apare la cultura de ridichi este absenta fructului, adica radacina aceste plante care ramane subtire desi partea de deasupra solului este mare si infrunzita.

Ridichile sunt cultivate cel mai adesea din seminte, datorita germinarii lor rapide. Ele sunt foarte germinative chiar si in conditii dificile. Semintele de seamana la 1 cm adancine iar distanta intre randuri este de 20 cm. Distantele intre seminte sunt de aporx. 5-6 cm. Semintele germineaza la temperaturi de 5-6 grade celsius si tolereaza temperaturi de pana -4 grade celsius.

Ridichea se coace foarte repede si are un sezon de crestere destul de scurt de aproximativ 30 de zile.

Desi retinerea excesiva a apei in zona de crestere a ridichilor duce la putrezirea radacinilor, lipsa de apa duce la scaderea recoltei.

Ridichea contine o proportie mare de apa, astfel in timpul sezonului de crestere , este sensibila la cantitatea de apa pe care o primeste.

De aceea este important sa-i asiguram o umiditate constanta si uniforma si in caz ca nu ploua sa o udam des, pentru o crestere mare si uniforma.

Ridichile nu tolereaza bine fertilizarea proaspata cu gunoi de grajd, asa ca zonele care au foat proaspat fertilizate trebuie evitate.

Daca solul in gradina este sarac , atunci fertilizarea pe poate face cu 10 zile inainte de insamantarea ridichilor.

Un proces important in crestere ridichilor este rarirea acestora care se face la aparitia primelor frunze. Plantele trebuie rarite inca de la 14 zile de la insamantare.

Cea mai comuna probleme care apare la ridichi sunt puricii cruciferelor care sunt destul de periculosi deorece manaca frunzele ridichilor si acestea nu se mai dezvolta.

De aceea este foarte importnata rotatia culturilor si chiar daca in anii precedenti nu ati avut purici nu semanati ridichile in acelasi loc an de an si nu semanati ridichi dupa legume din aceeiasi familie adica , varza, conopida, gulii, broccoli .

Daca gasiti frunzele ridichilor ciuruite atuci va trebui a folositi rapid un insecticid deoarece puricii pot ditruge intreaga cultura in cateva zile. Puteti folosi un insecticid natural din ardei iuti  sau boia iute.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii