Întotdeauna hrănesc răsadurile de roșii cu aceasta solutie dupa repicare !

 Ati semănat niște semințe și au germinat. Aveți o mulțime de răsaduri verzi proaspete care cresc puternic, dar acum urmează repicarea lor.



De ce trebuie să repicam răsadurile?

Dacă nu ți-ai semănat semințele cate una într-o alveola sau pahar, va trebui să-ți repici răsadurile. Daca le lăsați împreuna într-un ghiveci, vor concura pentru lumină, apă și nutrienți. Rădăcinile lor vor atinge fundul tăvii și vor depăși spațiul disponibil pentru ele și vor începe să se lupte.


Caderea rasadurilor este o boală fungică care lovește puieții care cresc aproape unul de celălalt într-o tavă pentru raaduri. Semnele sunt destul de dramatice – răsadurile voastre cândva cu aspect sănătos încep să se răstoarne și să se învârtească. Nu este o vedere frumoasă, dar este ușor de evitat, oferindu-le o mai bună circulație a aerului și spațiu în ghivece noi.

Cand repicam rasadurile trebuie sa le oferim un amestec de pamant de buna calitate cu microorganisme benefice. Drojdia este un ingrasamant potrivit pentru a crea o microflora benefica solului si pentru a hrani rasadurile. Rasadurile hranite cu solutie de drojdie cresc aproape miraculos in cateva zile.

Exista mai multe retete de preparare a solutiei de drojdie. Eu o folosesc pe aceasta : la 1 litru de apa calda adaug 10 g de drojdie uscata. Adaug si putin zahar, un cub sau o lingurita pentru a accelera fermentatia si las solutia la loc cald 2 zile. Apoi diluez solutia, 1 parte solutie - 4 parti apa.

Se uda rasadurile doar o data cu aceasta solutie, ideal dupa repicare. O a doua fertilizare cu solutie de drojdie va fi aplicata plantei la cateva zile de la transplantarea in gradina.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii