Foloseste-o la semanat ceapa si pentru a o proteja

 Protectia si hranirea sunt cele mai importante lucruri atunci cand cultivati orice planta ,iar acest lucru se poate face intr-un mod natural cu suplimente naturale care sunt disponibile gratuit pentru toata lumea.

Cenusa poate proteja ceapa de multi daunatori dar o putem folosi si pentru hranire deoarece este bogata in diverse minerale.

Cenusa este un excelent adaos pentru ceapa datorita compozitiei sale. Contine minerale utile si poate fi folosita ca fungicid, insecticid si ingrasamant.

Imbunatateste structura si caracteristicile solului,ajuta la descompunerea substantelor organice.

Distruge agentii patogeni cauzatori ai putregaiului capatanei la ceapa. Ea nu contine azot si prin urmare azotul trebuie adaugat separat in sol.

Un alt avantaj la adaugarea cenusei in sol pentru ceapa este ca ceapa devine mai rezistenta la schimbarile meteorologice si este mai putin susceptibila la ingalbenirea frunzelor.

Cenusa o putem folosi in moduri diferite dar nu mai mult de doua-trei ori in timpul sezonului de vegetatie.

Inainte de plantare poate fi presarata in mod uniform peste sol. Apoi este bine sa amestecam solul sau sa fie aplicata inainte de a folosi motosapa , astfel incat cenusa sa fie activata mai bine dupa udare.

O  alta modalitate este de a inmuia o lingura de cenusa la 1 l de apa si se face o solutie. Bulbii de ceapa sunt scufundati in aceasta solutie aproximativ 6 ore inainte de plantare.

Apoi putem folosi cenusa pentru udarea cepei. La 10 l de apa se adauga 250 g cenusa. Se lasa cateva ore pentru ca cenusa sa se duca la fund iar cu apa obtinuta se uda ceapa.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii