Regina noptii in gradinile noastre

 

Creșterea nicotianei în patul de flori ornamental adaugă o varietate de culori și forme. Excelenta ca plantă in borduri, soiurile mai mici ale plantei nicotiana ajung la doar câțiva cm( 8), în timp ce altele pot crește până la 1,5 m. 

Diverse marimi ale florii de nicotiana pot fi folosite in fata sau in spatele unui chenar si ofera o experienta dulce parfumata in zilele linistite si mai ales seara. Florile de nicotiana, ( Nicotiana alata ), au formă tubulară și cresc moderat spre rapid. Prea multă fertilizare atunci când crește nicotiana poate duce la creșterea excesivă a plantelor mici, determinându-le să faca seminte și să înceteze înflorirea sau să scadă.

Semanati semințele sau plantati răsadurile într-o zonă însorită sau parțial umbrită a grădinii, cu sol bine drenat, la sfârșitul primăverii. Unele specii de flori de nicotiana pot fi de scurtă durată, oferind flori atractive pentru primele zile ale verii. 

Altele pot înflori până când sunt luate de îngheț. Floarea înflorită de nicotiana merită, deoarece înflorește atractiv de 5-10 cm pentru a vă decora locațiile însorite. Nascuta in ciorchini pe tulpini multi-ramificate, floarea de nicotiana creste in nuante de alb, roz, violet si rosu. Există, de asemenea, floarea de nicotiana cu petale verde-lime . 

Îngrijirea plantei nicotiana consta practic in udarea și eliminarea florilor uzate pentru a încuraja revenirea unor flori mai strălucitoare. În timp ce această plantă va tolera o anumită secetă, înflorirea optimă are loc în solul umed.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii