Ce plantam langa salata verde ?

 Plantarea însoțitoare este o metodă de grădinărit care ia în considerare beneficiile plantelor individuale ca parte a întregii grădini. Se ia în considerare modul în care plantele interacționează între ele pentru a oferi succes oricărui grădinar care speră la recolte bogate. 



În funcție de sezon, vecinii buni pentrusalată verde includ culturi de rădăcinoase precum ridiche , morcov , păstârnac sau sfeclă . Soiurile mai înalte de flori sau legume sunt opțiuni bune, precum și ierburile aromatice. Dae salata creste bine si pe langa ceapa, usturoi sau mazare.

Plantarea florilor companion precum gălbenelele este o opțiune excelentă pentru a atrage insecte benefice, cum ar fi gărgărițele sau pentru a descuraja nematozii cu noduri de rădăcină, care vor pătrunde în sistemele rădăcinilor salatei și le vor afecta capacitatea de a absorbi în mod corespunzător apă sau nutrienți.

Pe tot parcursul sezonului de primăvară și de vară, salata verde va avea nevoie de protecție pentru a crește cel mai bine, inclusiv spanacul și rucola . Pot fi cultivate în afara sezonului dacă sunt plantate printre acei însoțitori care le vor oferi umbră. De exemplu, plantați-le sub vinete și roșii întinse sau sub ierburi mai înalte, cum ar fi mărar și pătrunjelul .

Nu toate plantele sunt însoțitoare grozave pentru grădina ta, unele descurajând de fapt creșterea altora. Cele care nu ar trebui să fie cultivate printre salată includ varza , varza rosie , broccoli , varza de Bruxelles , conopida , romanesco și muștarul . Aceste legume sunt cunoscute sub numele de Brassicas și fac parte din familia de legume a varzei. 

Ele emit un compus chimic prin sistemele lor radiculare care reduce ratele de germinare a semințelor de salată verde. Feniculul este un exemplu de plantă despre care se știe că împiedică creșterea adecvată a multor alimente de grădină și ar trebui să aibă propriul spațiu în grădină, departe de grădina de salate. 

Mai multe, in videoclipul de mai jos :


Comentarii