Dezinfectarea arpagicului inainte de plantare

 


Inainte de a fi plantat in pamant , in mod ideal,  arpagicul ar trebui sa fie dezinfectat. In asemenea fel, bulbii sunt protejati de boli si ceapa va creste mare si frumoasa.

Procedura de dezinfectare a arpagicului este destul de simpla. Exista mai multe metode si fiecare ar trebui sa o aleaga pe cea care i se potriveste.

Eu aleg cenusa. La 5l de apa adaug un pahar mare de cenusa din lemn. Pun bulbii de ceapa in solutie si ii las peste noapte in acesta solutie. Pe de o parte, bulbii sunt dezinfectati, iar pe de alta parte se inmoiae si ceapa va rasari mai repede.

O a doua variata este cu bicarbonat de sodiu, o lingura la 1 l de apa. Se tin bulbii 5-6 ore in aceasta solutie. Daca in anii trecuti ati folosit bicarbonat de sodiu masiv in gradina, mai bine folositi o alta metoda, deoarece prea mult bicarbonat de sodiu in gradina nu este chiar indicat.

O a treia metoda este in apa cu sare ( 1 lingura de sare la 1 l de apa). Dar inainte de a fi plantati, ar trebui clatiti bine de sare, caci sarea nu ar trebui sa ajunga in solul gradinii.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii