Cum crestem usturoiul din seminte

 Semințele de usturoi sunt făcute din abundență după ce plantele de usturoiu de casă înfloresc la sfârșitul primăverii sau începutul verii.

 După ce usturoiul a crescut înalt și sănătos, trimite o floare încolăcită cunoscută sub numele de sageti de usturoi. În general, acele sageti de usturoi sunt tăiate imediat ce apar, deoarece dacă planta își pune energia în semințe, nu va produce un bulb mare. La sfârșitul verii și la începutul toamnei, se maturizează în capete grele cu bulbi mici de usturoi și acestea sunt adevărate semințe de usturoi. Fiecare bulbil mic de usturoi este ca un cățel de usturoi în miniatură și este de fapt o sămânță de usturoi. Cantitatea totală de semințe de usturoi produse ,depinde de soi.

Rupeți bulbii și lăsați-i să se usuce într-o zonă protejată, bine ventilată, timp de câteva zile. Deoarece nu sunt sub pământ, se condiționează mult mai repede decât întărirea unui bulb de usturoi. După câteva zile, păstrați-le într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui, până toamna sau primavara.

Plantarea semințelor de usturoi este puțin diferită de plantarea cățeilor de usturoi. În timp ce cățeii de usturoi cu semințe vor produce o recoltă care poate fi recoltată în anul următor, sămânța de usturoi durează puțin mai mult înainte de recoltare.

Bulbul mic este mult mai mic decât un cățel de usturoi, iar planta va avea nevoie de un an întreg pentru a se stabili în sol și a crește la dimensiunea unui cățel de usturoi. Încă un an mai târziu, va produce un bulb de usturoi care poate fi recoltat.

Exista doua variante. Uneori bulbii cresc suficient de mari pentru a fi folositi la gatit. Ei se curata foarte rapid spre deosebire de clasicul usturoi. Sau il puteti lasa peste iarna , in pamant si creste apoi , in anul urmator, o capatana adevarata.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii