Inmultirea bujorilor prin diviziunea tufei

 


Știați că puteți înmulți pur și simplu bujorii nobili împărțindu-i? Aceste plante perene sunt vedetele din gradina de flori de la începutul verii .

Pentru un început bun, plantele perene sunt cel mai bine plantate în septembrie sau octombrie, iar apoi, dacă este necesar, pot crește cu ușurință în aceeași locație timp de 100 de ani fără probleme.

 Cu toate acestea, dacă doriți să înmulțiți bujori, ar trebui să aveți la îndemână un cazma ascuțiat și să scoateți și să împărțiți rizomii la începutul toamnei. Uneori, transplantarea unui bujor matur de-a lungul anilor nu poate fi evitată, de exemplu pentru că doriți să reproiectați patul sau pentru că ar trebui construit ceva pe loc. 

 Luna septembrie și începutul lunii octombrie sunt perioada ideală pentru a înmulți bujorii prin diviziune. Eu am facut aceasta operatiune primavara si a fost un succes, dar totusi re ecomanda sa o faceti toamna.

 Mai întâi tăiați frunzele deja îngălbenite, astfel încât să aveți o vedere bună asupra zonei rădăcinii plantei perene. Apoi sapati cu generozitate globul de rădăcină a plantei mamă cu o cazma ascuțită. Cu cât se păstrează mai mult rădăcinile de depozitare cărnoase, cu atât aveți mai mult material de înmulțire. Când radacina a fost slăbita complet, trageți-o din pământ de tulpini sau ridicați-l cu cazma.
Chiar daca este rupta sau ati reusit sa scoate doar cateva bucati,  pentru ca bujorul are radacini adanci, uneori tufele avand zeci de ani, ea are foarte mari sanse sa se prinda si sa produca flori.

Plantați bucatile într-un loc potrivit pentru creșterea bujorilor . Asigurați-vă că mugurii de pe bucăți nu se află la mai mult de 5 cm sub sol sau pot avea probleme cu creșterea. Dacă temperaturile sunt destul de uniforme, îți poți depozita bucățile în mușchi de turbă până când ești gata să le plantezi într-o zi mai caldă. Nu le păstrați prea mult timp, altfel se pot usca și nu vor crește.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii