Cand se seamana dovleceii ?

 Dovlecelul este un dovleac de vară prolific care continuă să ofere în grădină: doar o singură plantă poate produce până la 10 kg de dovlecei! Ca un bonus suplimentar, dovlecelul este ușor de cultivat , rapid de maturat, va depăși cu ușurință buruienile și nu necesită multă îngrijire.


Dar dovlecelul este o cultură de sezon cald, care chiar nu poate face față frigului . Acest lucru face ca plantările de primăvară să fie puțin complicate, mai ales pentru cultivatorii din nord. Din fericire, avem câteva trucuri în mânecă pentru a introduce dovlecelul în pământ la momentul perfect.


Dovlecelul este un membru al familiei Cucurbitaceae împreună cu castraveții, dovleceii și pepenii. Considerat un dovleac de vară , dovlecelul iubește căldura și soarele și detestă frigul. 

Dacă plantați dovlecel prea devreme, puteți risca să vă pierdeți întreaga recoltă din cauza înghețurilor târzii de primăvară. Pe de altă parte, plantarea prea târziu de dovlecel poate duce la lipsa timpului suficient pentru a te bucura de roadele muncii tale.

Pentru a crește dovlecel în nord, aveți nevoie de cel puțin 60 de zile fără îngheț.

Cultura de dovlecel se înființează prin semănat direct între 15 aprilie-10 mai pentru cea din primăvara și 10 iunie-1 iulie pentru cea din toamnă.

Dovlecelul se va hrăni cu voracitate pe tot parcursul sezonului de creștere, așa că alegeți un loc de plantare care să aibă soare plin și să aibă un sol bine drenat, cu o mulțime de nutrienți din compost sau gunoi de grajd îmbătrânit. Planta ta va avea nevoie de udare constantă, frecventă; alegeți un loc pe care să îl puteți uda cu ușurință în program regulat. 

 Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii