Care este prima regula pentru reusita culturii de spanac ?

 Se spune ca spanacul este un idicator puternic despre fertilitatea solului. Daca spanacul se dezvolta bine , atunci orice leguma se va dezvolta.

Totusi, se intampla ca sa avem un sol foarte bine pregatit si cu toate acestea , sa nu fiti multumit de recolta de spanac.

Asta este din cauza ca exista foarte multe soiuri de spanac. Fiecare dintre ele are complexitățile și nuanțele lor atunci când sunt cultivate și sunt chiar folosite sau gătite într-o varietate de moduri, atunci când sunt consumate. Semintele celor mai bune soiuri de spanac, nu le veti gasi in supermarket.

Majoritatea le veti gasi in magazinele specializate de seminte sau online.

S-ar putea ca un anumit soi de spanac sa nu se dezvolte bine pe solul din gradina si alt  soi sa prospere.

De aceea daca doriti sa cultivati spanac, primul lucru ar fi sa alegeti un soi potrivit pentru tipul de cultura (adica il semanati toamna sau primavara), daca doriti recolte abundente si de scurta durata(aici daca doriti sa-l conservati) sau daca doriti recolte mai putine dar cu durata mai lunga a spanacului. Adica daca spanacul infloreste , frunzele lui nu sunt bune de consum.

Să aruncăm o privire la cele 3 soiuri diferite de spanac :

Spanacul Savoy este foarte productiv și se descurcă mai bine cu frigul decât majoritatea tipurilor de spanac. Are frunze adânc șifonate și are o inaltime de creștere mica, ceea ce face ca si curățarea frunzelor să fie o corvoadă, în special în solurile mâloase, unde nisipul stropește pe frunze. 

Acest soi cuprinde mai multe subsoiuri :

Bloomsdale:

Acesta este un spanac binecunoscut, cu frunze groase, care este destul de suculent și savuros în natură. Se descurcă destul de bine cu frigul. De asemenea, produce recolte mari în prima parte a verii.

 Regiment:

Această plantă produce recolte mari de frunze verzi profunde, saturate, care rămân moi și fragede chiar și atunci când s-au maturizat. Acest lucru face ca planta să fie ușor de gătit și de utilizat în bucătărie.


Soiurile de spanac semi-savoia cresc mai inalte ceea ce face mai puțin probabilă stropirea cu noroi, iar frunzele nu sunt la fel de încrețite, deci sunt mai ușor de spălat. De asemenea, tind să aibă o rezistență mai bună la boli și inflorire, așa că sunt de obicei cea mai bună alegere atunci când cultivati spanac .

Spanac cu frunze netede 

Spanacul cu frunze netede are frunze netede, plate, care sunt mai ușor de curățat, ceea ce îl face alegerea principală pentru spanacul procesat.

mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii