Care sunt beneficiile ceaiului de brusture?

 

Ceaiul de brusture este făcut din frunza sau rădăcina plantei de brusture, care este o băutură cu multe beneficii pentru sănătate. Deci, care sunt beneficiile consumului de ceai de brusture? 

Brusturele este rece, picant, ușor amar și are următoarele efecte: Diuretic, purificare corporală: Ceaiul de brusture are efect diuretic, stimulează organismul să purifice și să elimine sărurile și substanțele. substanțele nocive sunt eliminate prin urină, ajutând la reducerea presiunii asupra ficatului și rinichilor.

 Îmbunătățește sănătatea inimii: Ceaiul de brusture oferă un conținut ridicat de potasiu, astfel încât ajută la reglarea tensiunii arteriale și la echilibrarea fluidelor din organism. Ceaiul de brusture are și un efect vasodilatator, contribuind astfel la prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale cauzate de ateroscleroză, promovând sănătatea inimii. 

Sprijină diabetul: Ceaiul de brusture are un efect foarte bun de control al zahărului din sânge, deoarece brusturele este bogat în fibre, ceea ce ajută la reducerea absorbției zahărului în sânge. Inulina care se găsește în rădăcina de brusture este un tip de fibră sănătoasă și este utilă diabeticilor deoarece nu crește nivelul de insulină. 

Ajută la digestie: Consumul regulat de ceai de brusture poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și a balonării. Fibra prebiotică de inulină din brusture favorizează creșterea bacteriilor benefice în tractul intestinal, astfel încât alimentele să fie mai bine digerate, stimulează apetitul și îmbunătățesc absorbția nutrienților în intestin. Ingredientele active din ceaiul de brusture sunt, de asemenea, capabile să omoare bacteriile dăunătoare din sistemul digestiv, tratând tulburările digestive. 

Înfrumusețați pielea: Pentru femei, consumul de ceai de brusture are și un efect de înfrumusețare asupra pielii, deoarece ceaiul conține antioxidanți precum acizi fenolici, luteolina, quercetina, care acționează pentru a lupta împotriva radicalilor liberi și pentru a reduce formarea. rid. În plus, brusturele lucrează și pentru a trata acneea datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene foarte bune. Fibra prebiotică de inulină din brusture favorizează creșterea bacteriilor benefice în tractul intestinal, astfel încât alimentele să fie mai bine digerate, stimulează apetitul și îmbunătățesc absorbția nutrienților în intestin. Ingredientele active din ceaiul de brusture sunt, de asemenea, capabile să omoare bacteriile dăunătoare din sistemul digestiv, tratând tulburările digestive. 



Femeile care sunt însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să bea ceai de brusture deoarece poate provoca avort spontan sau poate trece substanțe de brusture în laptele matern. Persoanele care se pregătesc pentru operație ar trebui să evite să bea ceai cu cel puțin 15 zile înainte. Unele ceaiuri din plante pot scădea tensiunea arterială, inclusiv ceaiul de brusture. Persoanele cu tensiune arterială scăzută sau care iau medicamente pentru hipertensiune arterială nu ar trebui să bea ceai de brusture, deoarece poate provoca o scădere gravă a tensiunii arteriale, ceea ce duce la amețeli sau tulburări cognitive.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii