Decolorarea parului cu lamaie

 Motivul principal pentru care sucul de lămâie schimbă culoarea părului nu este atât de ingredient, cât de reacția care are loc atunci când este expus la lumina UV. Soarele va afecta întotdeauna tonul părului, dar acesta este mărit cu suc de lămâie datorită nivelului ridicat de aciditate , menționând că lămâile au un pH de 2, iar pH-ul părului tău natural este între 3 și 4. Deoarece este atât de aproape de pH-ul natural al părului tău, încât este mai capabil să-și modifice culoarea. 


Atunci când este combinat cu expunerea la lumina soarelui, acidul citric accelerează procesul de albire și, practic, această reacție descompune pigmentul părului pentru a expune culoarea (culorile) deschise de la bază.


Sunt necesare trei până la patru aplicații pentru o iluminare vizibilă din sucul de lămâie. Deși s-ar putea să nu pară prea mult, rețineți că, cu cât vă expuneți mai mult părul la acid citric, cu atât mai mult îl deteriorați în timp. 

Ca și în cazul îngrijirii pielii și al diferitelor tipuri de piele, acidul citric va afecta diferite tipuri de păr - gândiți-vă atât la textura, cât și la culoare - diferit.

Oricine poate pune lămâie pe păr în siguranță, dar rezultatele vor varia foarte mult.

De exemplu, cineva care are părul foarte închis la culoare are în mod natural o mulțime de pigment și nu este probabil să vadă un rezultat vizibil sau poate experimenta de fapt un rezultat roșu-portocaliu/alama. Majoritatea oamenilor cu păr extrem de închis vor avea nevoie probabil de mai mult de câteva aplicații asociate cu expunerea pentru a observa chiar și cea mai mică schimbare. Roșcatele vor observa mai multă luminozitate și mai multă vitalitate cu un tratament cu suc de lămâie și, dacă o fac de mai multe ori, vor vedea auriu îndrăzneț.  

Cu cât părul tău este mai deschis în mod natural, cu atât sucul de lămâie va fi mai eficient ca decolorant. Chiar și cu părul blond natural, va fi totuși mult mai subtil decât un decolorant de salon. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii