Dubleaza randamentul usturoiului - Semănați toamna și primăvara și bucurați-vă de capete mari

 Usturoiul se planteaza in gradina toamna si primavara devreme. Tolereaza bine iarna, deoarece are solzi  puternici de acoperire, astfel incat ca poate ierna in pamant fara probleme.

Pentru toti cei care cultiva usturoi, scopul este ca si capatanele sa fie cat mai mari , astfel incat sa obtina recolte mai mari.

Este necesar sa se asigure calitatea usturoiului si sa-i asiguram protectia fara de daunatori. Inainte de a planta usturoiul, trebuie sa desfacem capatana. Apoi pentru a-l proteja de atacul daunatorilor, trebuie dezinfectat.

Multe seminte de legume care sunt vandute sunt deja tratate cu chimicale pentru a le proteja de atacul daunatorilor , dar usturoiul trebuie protejat cu mijloace naturale.

Pentru tratament se poate folosi cenusa, sarea sau zaharul.

Cenusa este utila in doua moduri : protejeaza impotriva daunatorilor si este si ingrasamant natural. Cenusa poate fi aplicata in sol in gropile de plantare sau imprastiata pe sol.

Inainte de a fi plantati cateii de uturoi pot fi tinuti intr-o solutie, cateva ore,  cu cenusa si sare (1 lingura cenusa si o lingurita de sare la 200 ml de apa).

Ei pot fi inmuiati si in solutie de zahar. Aceasta este o metoda buna de aparare impotriva mustelor de ceapa, caci acestora nu le place zaharul. La 1 litru de apa se pune o lingura de zahar. Se scufunda cateii de usturoi , doua ore in aceasta solutie.

Apoi cand usturoiul are deja frunze bine dezvoltate , frunzele trebuie tratate cu cenusa. Musca de ceapa provoaca multe daune usturoiului iar aplicare cenusei pe sol, ajuta ajuta la protectia lui.

Sa nu uitam ca pentru  o recolta buna de usturoi mai avem nevoie si de rotatia culturilor si de o fertilizare potrivita a solului.

Mai multe in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii