Cea mai eficienta planta pentru scaderea tensiunii arteriale - leurda

 Poate fi dificil să identifici această formă sălbatică de usturoi, cu toate acestea, există unele diferențe clare, inclusiv natura goală a frunzelor lungi și înguste . Pentru a garanta că ați găsit un tip de usturoi sălbatic din genul Allium , puteți rupe frunzele, care ar trebui să elibereze apoi mirosul recunoscut de usturoi.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului sălbatic

Leurda este cunoscuta pentru proprietățile sale antibacteriene, antibiotice și posibil antivirale și conține vitaminele A și C, calciu, fier, fosfor, sodiu și cupru. Studiile au arătat, de asemenea, că poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă. Interesant este că, deși toate tipurile de usturoi au aceste beneficii, usturoiul sălbatic este considerat a fi cel mai eficient în scăderea tensiunii arteriale.

Din punct de vedere medicinal, există multe utilizări impresionante pentru usturoiul sălbatic, inclusiv în tratamentul hipertensiunii arteriale , al colesterolului crescut, al tulburărilor de stomac și al bolilor cronice, printre altele.

Se știe că usturoiul are un efect calmant asupra tensiunii arteriale crescute, ceea ce poate reduce riscul de ateroscleroză , atacuri de cord și accident vascular cerebral. În plus, usturoiul sălbatic este capabil să scadă nivelul general de colesterol.

Compușii antibacterieni și antifungici găsiți în această formă mai sălbatică de usturoi pot ajuta la reechilibrarea florei bacteriene din intestin, care poate calma inflamația, balonarea, crampele, constipația și alte probleme de stomac 

Majoritatea oamenilor folosesc acest usturoi salbatic ca înlocuitor sau completare la usturoiul normal sau într-un fel de mâncare. Deși aroma poate fi puțin mai blândă decât un cățel de usturoi tăiat felii, poate avea totuși un impact în orice masă. 

Frunzele sunt adesea feliate pentru a face o salata, în timp ce bulbii mici pot fi tocați sau adăugați la un prăjit pentru un plus de aromă. Fruzele le mai puteți adăuga în supe, tocanite sau chiar să presărați usturoi sălbatic măcinat în salate și marinate pentru mâncăruri de pui și carne de vită.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii