Semănatul de primăvară a morcovilor în fâșii de hârtie

 Semanarea semintelor de morcovi este un prodeceu dificil, deoarece semintele sunt foarte fine. Exista mai multe metode de usurusare a insamantarii semintelor de morcovi prin amestecarea semintelor cu zat de cafea uscat sau nisip. Si asa, ele rasar foarte des si la cand au cateva frunzulite trebuie rarite. Plantele tinere de morcovi care sunt eliminate, se arunca,  deoarece daca le plantam nu se dezvolta bine.

Distanta ideala intre morcovi este de 5 cm pentru ca ei sa creasca si sa se dezvolte bine.

Benzile cu seminte contin deja aceasta distanta intre seminte si usureaza mult muca gradinarilor, usurand procesul de insamantare si eliminind procesele de rarire ale morcovilor.

Ne putem face si noi propriile benzi de seminte , destul de usor si de rapid. Avem nevoie de hartie, de preferat hartia igienica deoarece este mai fina si mai subtire decat prosoapele din hartie si astfel sunt rapid absorbite in sol.

Se taie hartia in fasii lungi si subtiri. Se prepara un lipici din faina si apa. Se amesteca putina apa si faina alba pana devine o pasta groasa si omogena.

Avem nevoie de o rigla si din 5 in 5 cm punem o picatura de lipici. Apoi punem semintele pe ele. Indoim hartia si presam usor. Benzile de seminte se port pastra pana cand vremea ne permite sa le punem in pamant.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii