Pregătirea căpșunilor pentru dezvoltarea de primăvară

 In luna Martie, cand vremea ne permite , primul lucru care este important la capsuni este sa intretinem si sa sapam pamantul din jurul lor.

Sapatul, plivitul si fertilizarea trebuie facuta la timp. Cand sapati solul din jurul capsunilor trebuie sa fiti atenti pentru a nu le deteriora radacinile.

Este o idee bună să curățați căpșunile aglomerate înainte de începerea sezonului de vegetație. Acest lucru previne acumularea de infecții fungice și, de asemenea, elimină adăpostul pentru dăunători, cum ar fi melcii . 
Folosind o foarfeca, tăiați toate frunzele moarte și, de asemenea, frunzele mai mari care îmbracă deja pământul din jurul coroanei principale a plantelor de căpșuni. 

Buruienile, în special plantele perene, sunt o problemă reală în paturile de căpșuni, așa că folosiți o instrumente speciale pentru a le scoate înainte ca acestea să aibă șansa de a înăbusi plantele. Folosiți o furcă mică pentru a aera solul expus în jurul plantelor, apoi îmbrăcați cu un îngrășământ general de grădină pentru a stimula creșterea și înflorirea. Eu folosesc in primul stadiu de vegetatie, compost si zat de cafea.
Mai tarziu , inainte de inflorire folosesc ingrasaminte pe baza de potasiu si fosfor pentru a le ajuta sa infloreasca abundent si sa produca multi capsuni.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii