12 legume care cresc bine la umbră

 Unele legume preferă expunerea limitată la lumina soarelui. Dar este important să știi ce legume are nevoie de ce.


Pentru unele legume, cum ar fi roșiile, ardeii și dovleceii, plin soare este ideal. Dar daca nu ai o gradina in cea mai buna locatie sau ai o periferie mare cu mai putina lumina, exista o multime de legume care vor creste bine si fara soare plin.


Rucola


Rucola este printre  legumele cu frunze cele cu cea mai rapidă creștere . Este una dintre acele verdețuri pe care oamenii fie le iubesc, fie le urăsc, deoarece poate avea miros și gust de mosc. Unii găsesc aroma sa piperată foarte răcoritoare. Rucola tolerează puțină umbră, dar se descurcă bine și în plin soare. Este ușor de crescut din semințe semănate direct în grădină.


Spanacul


Fiind o legume din sezonul rece, spanacul va inflori rapid pe măsură ce primăvara se transformă în vară. Cu toate acestea, am constatat că însămânțând spanac în paturile mele de legume umbrite, putem recolta spanac fraged toată vara.


Sfecla 


Sfecla încalcă regulile pentru plantarea legumelor rădăcinoase la umbră parțială și se poate descurca surprinzător de bine. În timp ce umbra poate afecta dimensiunea sfeclei tale, plantele vor produce totuși verdețuri delicioase.



 Morcovi


 În timp ce morcovii cresc cel mai repede în plin soare, se vor descurca bine la umbră parțială - doar ajustați-vă așteptările.


Mazărea

 Mazărea este una dintre primele legume de primăvară care este semănată în multe grădini și crește în plin soare sau umbră parțială.

Ridiche

Ridichile sunt una dintre culturile de legume cu cea mai rapidă creștere. La umbră, vor crește puțin mai încet, dar vor crește la fel.


Telina

 Țelina este o cultură dificil de cultivat, dar este o plantă care iubește vremea rece. Așa că nu ar trebui să fie surprinzător că preferă umbra parțială, deoarece acest lucru îl poate menține mai rece.


Hrean


Are o aromă mai picant, așa că dacă nu vă plac mâncarea picantă, atunci s-ar putea să nu fiți interesat. 


Gulii


Kohlrabi este o altă legumă interesantă care nu este comună multor oameni. Are un gust asemanator cu broccoli si varza i se dezvolta bine si la umbra


Rubarbă


Creștem pe a noastră într-o grădină parțial umbrită și s-a descurcat foarte bine în experiența noastră.


Salată verde

 Salata verde prosperă pe vreme rece și se descurcă mai bine la umbră, mai ales când temperaturile încep să crească. Soarele plin poate crește șansele de înșurubare prematură, așa că alegerea unui loc semiumbrit este ideală pentru salata verde de vară. 


 Varza de Bruxelles


 Varza de Bruxelles este un fel de varză minusculă care crește la umbră parțială.


Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii